Sunday, December 1, 2019

Prăjitură cu gem şi nuci

Ingrediente
Unt 300gr.
Zahăr 300 gr.
Zahăr vanilat 2pac.
Ouă 4 buc.
Praf de copt 1 pac.
Coajă şi zeamă de lamâie 50 gr.
Făină 600 gr.
Gem de caise 1 borcan
Nuci măcinate 300 gr.

Mod de preparare

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se bate albuşul oului rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.

No comments:

Post a Comment